Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pflaumenmus - pytanie Re: A teraz pektyna i żelatyna - pytanie

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: A teraz pektyna i żelatyna - pytanie

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.man.lodz.pl!newsfeed.silweb.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: A teraz pektyna i żelatyna - pytanie
Date: Sat, 26 Jan 2002 20:30:27 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 30
Sender: n...@p...onet.pl@e195.dhcp212-198-40.noos.fr
Message-ID: <a2uvfi$ahm$1@news.onet.pl>
References: <a2p0qh$ldt$1@news.onet.pl> <a2r0v3$83e$1@news.onet.pl>
<3...@z...fu-berlin.de> <a2shq9$mcc$1@news.onet.pl>
<a2snd1$tgo$00$1@news.t-online.com> <a2uqvu$5b2$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: e195.dhcp212-198-40.noos.fr
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="windows-1250"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1012072754 10806 212.198.40.195 (26 Jan 2002 19:19:14 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 26 Jan 2002 19:19:14 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4807.1700
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4807.1700
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:93583
Ukryj nagłówki

"Bernadetta Madoń" <p...@s...de> a écrit dans le message news:
a2uqvu$5b2$...@n...onet.pl...
>
> Ja z kolei uwielbiam pieczenie ciast i zawsze mam co? ?wieżo zrobionego.
> Mamy kłopoty z konsumpcj?, bo jest nas tylko troje (i jeden ma tylko 2
latka
> :)).
> Z Apfelmusu piekę szarlotki, dodaj?c jeszcze starte jabłka. Ale - dzisiaj
> kupiłam Apfelkraut!!!
> Znalazłam go w Famili, wygl?da podobnie jak polska marmolada, jest twardy,
> ale smak inny, według mnie lepszy. Martwi mnie tylko, że w składzie jest
> pektyna. Oczywi?cie w każdym sklepie s? Fruchtaufstrich'y jedno- i
> kilkuowocowe, ale wszystkie maj? w składzie pektynę
> Czy to ma wpływ na zachowanie się tych dżemów podczas pieczenia? W ogóle,
co
> z pektyn? i żelatyn? w nadzieniach owocowych? Czy te składniki nie
> dyskwalifikuj? swoich "nosicieli" do wypieków?

Pektyna jest naturalna. Wiekszosc owocow zawiera pektyne, szczegolnie jablka
(dladego sie je czesto dodaje do innych owocow w dzemach, bo maja mniej).
Poza tym : i zelatyna, i pektyna w pieczeniu "wymiekaja"... ale po
ostudzeniu im toto przechodzi. Wiec nie masz sie czego bac.

Ewcia

--
Niesz !



 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
26.01 waldemar z domu
27.01 Bernadetta Madoń
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6