Data: 2008-06-28 17:37:12
Temat: Re: Ajran...
Od: Michal Komorowski <k...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 27 Cze, 19:38, "przemo" <p...@e...com.pl> wrote:
> Użytkownik "Marsjasz" <d...@w...pl> napisał w
wiadomościnews:g42fkj$h36$1@nemesis.news.neostrada.p
l...
>
> > serdecznie polecam w upaly...
> > doskonale gasi pragnienie...
> > jogurt naturalny gesty w proporcji 2:1 z mineralna woda gazowana - jogurtu
> > wiecej...
> > do tego kilka listkow miety moze tez byc suszona z torebki np.
> > herbapolu...
> > czosnek swiezy wycisniety albo granulowany...
> > odrobina zmielonego kolorowego pieprzu - ja zamiast niego dodaje ostrego
> > curry...
> > wszystkie skladniki zmiksowac...
> > dobrze schlodzic...
> > pic w upaly...
> > Marsjasz
>
> Ja bym jednak polecal uzycie kefiru zamiast jogurtu. Ajran to nic innego jak
> slony kefir, turecka specjalnosc. Bardzo dobra zreszta :-)
O nie nie, ponad wszelka wątpliwość prawdziwy turecki ayran robi się z
jogurtu :)
Pozdr,
Michał K.
http://kuchnia.moblog.pl
|