Data: 2008-06-28 19:00:01
Temat: Re: Ajran...
Od: Waldemar Krzok <w...@c...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
przemo schrieb:
> Użytkownik "Michal Komorowski" <k...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:5c5cb8b4-4a41-4f51-81ae-950b0450c18f@m73g2000hs
h.googlegroups.com...
>
>> Gdzie czosnek, gdzie curry... Do ajranu to się daje miętę (najlepiej
>> świeżą!) i majeranek :)
>
> Ja k w Turcji pilem ten wynalazek, to szczerze mowiac smakowalo to jak slony
> kefir. Zadnych miet ani majerankow tam nie czulem.
nie kefir, tylko jogurt (lactobacillus bulgaricus), nie z wodą gazowaną
tylko niegazowaną. Sól na ogół też jest. I to wszystko. Różne dodatki
mogą być, ale nie muszą. Może być mięta, może majeranek, może kumin.
Waldek
|