Data: 2000-11-17 12:51:02
Temat: Re: Ale ryba - na świeta
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Gosiu!
Nie chciałam się kłócić i przepraszam, jeśli tak to odebrałaś!
> A co tu dusza i magia ma do rzeczy? Ja mowie o jedzeniu, a nie
> atmosferze.
A ja miałam na myśli, ze pewne smaki i zapach stwarzają atmosferę...
> O ile wiem karp w szarym sosie to jedno z
> najstarszych polskich wigilijnych dan (Wladyslaw, pomocy!)
Szczerze mówiąc może masz racje, ale ja słyszę o tym po raz pierwszy...
> >Tradycje są
> > różne... jak napisał ostry i ma racje...
>
> Idac tym tokiem myslenia wigilijna tradycja mozna rownie dobrze zrobic
> karpia z ananasem.
Można zrobić jako "wynalazek" (patrz list Dany)...
Ale na pewno nie bedzie to polska tradycja...
> No chyba nie myslisz, ze zrobie ta potrawe na Wigilie 'w ciemno'.
Przepraszam, faktycznie mogłaś to tak zrozumieć - oczywiście ze tak nie
myślę!
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|