Data: 2012-03-16 12:20:35
Temat: Re: Aluminiowe tortownice.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 16 Mar 2012 00:41:06 -0700 (PDT), Zbyszek Zarzycki napisał(a):
> W dniu piątek, 16 marca 2012, 01:36:18 UTC+1 użytkownik JaMyszka napisał:
>> Mówisz "galaretnąć"?
>> A jak Ty potem to wyjmiesz? Folia jest za miękka i Ci się ta galareta rozwali. Nie
lepiej sprawić sobie same boki/obręcze do tortów, które
>> właśnie do tego celu służą?
>> Ja mam tortownicę aluminiową i widuję od czasu do czasu takie w handlu.
>
> Mam takie kupione na wakacjach w Grecji. Świetna sprawa szczególnie do zapiekanek,
pieczeni itp. Idealnie robi się w tym pastycjo.
> Galaretki w tym nie próbowałem.
Galaretę bardzo dobrze się studzi w jednorazówkach alu, ich miękkosć w
niczym nie przeszkadza: po prostu ustawiam je najpier
Tyle że te okrągłe formy alu są fajniejsze, bo np okrągłe jednorazówki
takie z karboanymi brzegami, do tarty, to się rozegną w try miga, no i są
za płytkie.
--
XL
|