Data: 2001-04-12 08:30:41
Temat: Re: Ankieta - "Najbardziej Polskie Danie"
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Gandalf" <G...@V...PL> napisał w wiadomości
news:3ad5620e$1@news.vogel.pl...
> "==wojmat==" <w...@v...pl.spaMdauballet.invalid> wrote in message
> news:9b3l0t$8fk$1@news.tpi.pl...
>
> [...]
> > ja wiem, ze mozna zrobic kapuste z grochem bez boczku, zupe fasolowa na
> [...]
>
> Wojmat, a co Ty chcesz od samej kapusty z grochem?!
>
> Trzeci dzień jem odsmażaną na oleju winogronowym (tłuszcze), z razowym
> chlebem (dobre białko: strączkowe+zbożowe), do tego witaminy i błonnik z
> kapusty i chleba. I mikroelementy z różnych ziół dodawanych przy
odgrzewaniu
> (cząber, tymianek, majeranek, bazylia).
>
Też mnie ciekawi, kto do kapusty z grochem dodaje boczek, szczególnie, że
jest to danie wigilijne... Ja - mięsożerca - o kapuście z grochem nigdy
nawet nie pomyślałam jako o daniu do którego można mięcho dodać!!!
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|