Data: 2007-12-15 18:08:11
Temat: Re: Autorski przepis na galaretke z zimnych nozek
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"yur@s" <p...@g...com> wrote in message
news:fk154b$o8g$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Jest tych przepisow bardzo duzo w sieci ,moze ktos ma jednak taki z ktorym
> chce sie podzielic .Z przyjemnoscia skorzystam
> Pozdrawiam
> Juras
Najlepsza z nóżek i łebków cielęcych, które trzeba sparzyć, obrać dokładnie
sierść, rozdrobnić i po zalaniu zimną wodą gotować z warzywami w całości.
Szumować piany i tłuszcze. Po ugotowaniu zlać rosół i szybko obrać części
jadalne z kości, duże kawałki pokroic na mniejsze, ułożyć w salaterkach i
zalać rosołem. Postawić w chłodzie. Gdyby słabo klarowała ubić ze dwa białka
i wymieszać z letnim rosołem - męty z białkiem opadną na dno, wtedy
ostrożnie zlać lub zebrać sklarowany rosół i nalać na mięso w salaterkach.
|