Data: 2014-03-05 09:30:59
Temat: Re: Avocado
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-03-05 03:29, s...@g...com pisze:
> Witajcie,
>
> Niby taki fajny owoc, czy cholera wie cóż to takiego, rozebrałem dziada do pechy,
> dziagłem go, no i jakiś taki o kant poopy rozbić w smaku. W zasadzie łajza jest bez
smaku. Soczysty jest łajdak, to fakt, ale ten sok to dziękuję bardzo....
Raczej maziste niż soczyste. Dojrzałe rozgniecione awokado można używać
nawet zamiast masła, jeśli ktoś masła nie może, nie lubi itp. Problem w
tym, że szybko ciemnieje i wygląda wtedy nieapetycznie, więc trzeba
szybko obficie skropić cytryną.
>
> OK.,, napiszcie mi do czego ta łajza się nadaje. Bo za cholerę nie wiem !!
>
> Podobno pestka z tego do czegoś się nadaje i jest smaczysta. Nie wiem, nie znam się
na tym, jak ktoś coś wie, zamieniam się w słuch !!!
Np. guacamole.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Guacamole
Albo wszelkie inne inspirowane tymże pasty. Ja lubię taką z dodatkiem
gotowanego jajka i odrobiny twarożku.
Ewa
|