Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news.ebone.net!newsfeeds.belne
t.be!news.belnet.be!fr.usenet-edu.net!usenet-edu.net!wanadoo.fr!proxad.net!easy
net-fr!tengri.easynet.fr!not-for-mail
From: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@p...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <3...@p...onet.pl>
<6...@4...com>
<3...@p...onet.pl> <9n2hlb$pgb$1@news2.ipartners.pl>
<3...@p...onet.pl> <9n2i8s$pu4$1@news2.ipartners.pl>
<3...@p...onet.pl>
<d...@4...com>
Subject: Re: Avokado
Lines: 47
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
Message-ID: <cf9l7.273$mg1.9132@tengri.easynet.fr>
Date: Tue, 4 Sep 2001 20:49:56 +0200
NNTP-Posting-Host: 212.198.40.114
X-Complaints-To: a...@e...fr
X-Trace: tengri.easynet.fr 999628872 212.198.40.114 (Tue, 04 Sep 2001 20:41:12 MET
DST)
NNTP-Posting-Date: Tue, 04 Sep 2001 20:41:12 MET DST
Organization: [Posted via] Easynet France
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:65966
Ukryj nagłówki
Rozgniatam avocado widelcem.
Dodaje tez czosnek i cytryne (avokado nie czernie)
--
Niesz !
Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> a écrit dans le message :
d...@4...com...
> On Tue, 04 Sep 2001 14:50:26 +0200, fghfgh <a...@p...onet.pl>
> wrote:
>
> >
> >
> >Marek Lang wrote:
> >
> >>
> >> Guacamole to wlasnie meksykanski wynalazek. Tyle, ze nie kazdemu
smakuje....
> >> co powiesz na kurczaka w sosie mole (czekoladowym...)
> >>
> >> M
> >
> >Mnie smakowalo-ale masz racje, ze nie kazdemu bo moja mama po
> >wyprobowaniu roznosci wczorajszych wlasnie meksykanskie zostawila i
> >stwerdzila,ze za ostre jak dla niej.
> >Co powiem? Chetnie sprobuje -akurat uwielbiam probowac wszystko co nowe,
> >a zestawienie miesa z czyms slodkim akurat zawsze mi lezalo. Namietnie
> >zreszta stosuje borówki, musy gruszkowe, jablkowe, sliwkowe do mies.
> >Byl ostatnio przepis ? szczerze powiem, ze nie chce mi sie grzebac w
> >archiwum...mea culpa :))))
> >agi
>
> do tego guacomole dodac jeszcze swiezej kolendry jak jest i
> papryke (nie tylko chile), zmiksowac ale nie na zupelna maziuge
> ipaste.
>
> zrobilam kiedys-kiedys wolowine (stad to kiedys-kiedys...) w
> sosie czekoladowym i wlasciwie nikomu nie
> smakowala...inetensywnosc smaku czekoladowego )ktory istnieje w
> takich gorzkich zcekoladach, ktore maja 60 - 70% ziarna kakao)
> jakos sie nie godzil z mieskiem, sama czekoladowa slodkosc, z
> sola i przyprawami w sumie wzbogacila sos w ciekawy sposob, ale
> jednak...
>
> Krysia
> K.T. - starannie opakowana
|