Data: 2001-09-04 18:49:56
Temat: Re: Avokado
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@p...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Rozgniatam avocado widelcem.
Dodaje tez czosnek i cytryne (avokado nie czernie)
--
Niesz !
Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> a écrit dans le message :
d...@4...com...
> On Tue, 04 Sep 2001 14:50:26 +0200, fghfgh <a...@p...onet.pl>
> wrote:
>
> >
> >
> >Marek Lang wrote:
> >
> >>
> >> Guacamole to wlasnie meksykanski wynalazek. Tyle, ze nie kazdemu
smakuje....
> >> co powiesz na kurczaka w sosie mole (czekoladowym...)
> >>
> >> M
> >
> >Mnie smakowalo-ale masz racje, ze nie kazdemu bo moja mama po
> >wyprobowaniu roznosci wczorajszych wlasnie meksykanskie zostawila i
> >stwerdzila,ze za ostre jak dla niej.
> >Co powiem? Chetnie sprobuje -akurat uwielbiam probowac wszystko co nowe,
> >a zestawienie miesa z czyms slodkim akurat zawsze mi lezalo. Namietnie
> >zreszta stosuje borówki, musy gruszkowe, jablkowe, sliwkowe do mies.
> >Byl ostatnio przepis ? szczerze powiem, ze nie chce mi sie grzebac w
> >archiwum...mea culpa :))))
> >agi
>
> do tego guacomole dodac jeszcze swiezej kolendry jak jest i
> papryke (nie tylko chile), zmiksowac ale nie na zupelna maziuge
> ipaste.
>
> zrobilam kiedys-kiedys wolowine (stad to kiedys-kiedys...) w
> sosie czekoladowym i wlasciwie nikomu nie
> smakowala...inetensywnosc smaku czekoladowego )ktory istnieje w
> takich gorzkich zcekoladach, ktore maja 60 - 70% ziarna kakao)
> jakos sie nie godzil z mieskiem, sama czekoladowa slodkosc, z
> sola i przyprawami w sumie wzbogacila sos w ciekawy sposob, ale
> jednak...
>
> Krysia
> K.T. - starannie opakowana
|