Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!bignews.mediaways.ne
t!news-x.support.nl!cleanfeed.casema.net!news.casema.net!not-for-mail
From: "Dagmara" <a...@c...net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <01eb01bfc3e5$f2ce59c0$9124bfd4@Pulawska.isk.skierniewice.pl>
Subject: Re: Awokado
Date: Tue, 23 May 2000 01:34:18 +0200
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4132.1200
X-MIMEOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4132.1200
Lines: 29
Message-ID: <3929c5b7$0$14295@reader5>
NNTP-Posting-Host: 7dyn61.utr.casema.net
X-Trace: reader5 959038903 14295 212.64.34.61
X-Complaints-To: http://www.casema.net/abuse
X-Abuse-Info: Otherwise we will be unable to process your complaint properly
X-Abuse-Info: Otherwise we will be unable to process your complaint properly
X-Server-Date: 22 May 2000 23:41:43 GMT
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:28397
Ukryj nagłówki
"Joanna Pulawska" <j...@i...isk.skierniewice.pl> wrote in message
news:<01eb01bfc3e5$f2ce59c0$9124bfd4@Pulawska.isk.sk
ierniewice.pl>...
> Bardzo lubie awokado, ale wlasciwie mam tylko jeden przepis, w jaki je
> przyrzadzam i zjadam i mowiac szczerze sprobowalabym czegos nowego.
Przepis
> wg ktorego przyrzadzam awokado to: pokrojone w kostke dojrzale awokado
> skrapiam cytryna, posypuje drobno pokrojona cebulka i polewam sosem:
majonez
> + ktchup + worchester(tak to sie pisze?)+sok z cytryny + sol&pieprz. Nam
b.
> smakuje.
Ja czesto daje awokado do zwyklej salatki do obiadu: salata, swiezy ogorek
pokrojony w gruba kostke, pomidory pokrojone w osemki, awokado pokrojone w
gruba kostke i to wszystko w sosie vinaigrette. Mozna dla naprzykladu
posypac szczypiorkiem.
Tak na marginesie to tez mam pytanie: jak poznac, czy awokado, ktore sie
kupuje jest odpowiednio dojrzale? A w przypadku jak sie kupilo za twarde -
czy nalezy je po prostu zostawic na pare dni i poczekac az sie zrobi
bardziej miekkie?
Dagmara
--------------------------------
http://www.casema.net/~afanas
|