Data: 2000-05-22 23:34:18
Temat: Re: Awokado
Od: "Dagmara" <a...@c...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Joanna Pulawska" <j...@i...isk.skierniewice.pl> wrote in message
news:<01eb01bfc3e5$f2ce59c0$9124bfd4@Pulawska.isk.sk
ierniewice.pl>...
> Bardzo lubie awokado, ale wlasciwie mam tylko jeden przepis, w jaki je
> przyrzadzam i zjadam i mowiac szczerze sprobowalabym czegos nowego.
Przepis
> wg ktorego przyrzadzam awokado to: pokrojone w kostke dojrzale awokado
> skrapiam cytryna, posypuje drobno pokrojona cebulka i polewam sosem:
majonez
> + ktchup + worchester(tak to sie pisze?)+sok z cytryny + sol&pieprz. Nam
b.
> smakuje.
Ja czesto daje awokado do zwyklej salatki do obiadu: salata, swiezy ogorek
pokrojony w gruba kostke, pomidory pokrojone w osemki, awokado pokrojone w
gruba kostke i to wszystko w sosie vinaigrette. Mozna dla naprzykladu
posypac szczypiorkiem.
Tak na marginesie to tez mam pytanie: jak poznac, czy awokado, ktore sie
kupuje jest odpowiednio dojrzale? A w przypadku jak sie kupilo za twarde -
czy nalezy je po prostu zostawic na pare dni i poczekac az sie zrobi
bardziej miekkie?
Dagmara
--------------------------------
http://www.casema.net/~afanas
|