Data: 2003-07-14 17:05:11
Temat: Re: Baranina i co dalej
Od: "Profil1" <e...@x...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Proszę bardzo wypróbuj ten przepis:
75 dkg baraniny
4 cebule
4 ząbki czosnku
6 łyżek oleju
po 1 łyżeczce : chili,papryki
zielonej pietruszki
selera
gorczycy
1/2 łyżeczki cynamonu
Mięso kroimy w dość dużą kostkę, cebulę w plastry, rozcieramy czosnek.
Na rozgrzany olej wrzucamy cebulę, czosnek - smażymy 10 minut /
mieszać/,potem dodajemy wszystkie przyprawy, seler , pastę pomidorową i
jeszcze smażymy 30 sekund. Następnie dodajemy podsmażone mięso i smażymy
około 1 minuty.
Potem dodajemy tyle wody aby przykryć mięso i gotujemy 1 godz.20 minut.
|