Data: 2004-04-16 06:15:52
Temat: Re: Barszcz czerwony
Od: "Basia" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> >Użytkownik <b...@p...onet.pl>
> > Często kiszę barszcz czerwony.
>
> Witam.
> Możesz napisać coś o proporcjach i przyprawach ?
> Janusz
>
Skladniki: 2 kg buraków, 2 ząbki czosnku, 5 ziaren ziela angielskiego, 2
liście laurowe i pietka suchego chleba.
Wykonanie : obieram buraki, kroje i wkladam do sloja wraz z przyprawami.
Na wierzchu kladę piętke z chleba i zalewam przegotowaną wystudzoną wodą.
Czekam kilka dni, aż osiągnie pożądany smak.
Ta piętka suchego chleba widać spenia role kwasku cytrynowego bo jeśli jej nie
dalam to barszcz zmienil kolor na brunatny. Smacznego.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|