Data: 2004-04-16 06:29:47
Temat: Re: Barszcz czerwony
Od: "Iwona" <i...@W...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Basia ( b...@p...onet.pl ) napisał:
> Skladniki: 2 kg buraków, 2 ząbki czosnku, 5 ziaren ziela angielskiego, 2
> liście laurowe i pietka suchego chleba.
> Wykonanie : obieram buraki, kroje i wkladam do sloja wraz z przyprawami.
> Na wierzchu kladę piętke z chleba i zalewam przegotowaną wystudzoną wodą.
> Czekam kilka dni, aż osiągnie pożądany smak.
> Ta piętka suchego chleba widać spenia role kwasku cytrynowego bo jeśli jej
> nie dalam to barszcz zmienil kolor na brunatny. Smacznego.
W jaki sposób i jak długo można przechowywać taki barszcz i na ile litrów
zupy (mniej więcej) wystarcza ta ilość?
Iwona
|