Data: 2015-10-27 07:39:22
Temat: Re: Barwniki spożywcze
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-10-27 o 06:12, bbjk pisze:
> W dniu 15-10-27 o 00:36, Pszemol pisze:
>
>> A jak działają na organizm człowieka te płatki nagietków?
>
> Nie sprawdzałam, na pewno znajdziesz w internetach. Kupiłam do
> barwienia, w smaku suszone są niewyczuwalne prawie, a w gotowej
> potrawie całkiem nie. Kolorują dość subtelnie, nie tak mocno, jak
> kurkuma i szafran.
Hm, jeśli jeszcze słabiej barwi, to musi baaardzo słabo. Nie wiem, ile
tej kurkumy musiałabym sypnąć, żeby uzyskać w miarę rozpoznawalny żółty
kolor, w każdym razie na pewno przy okazji znacznie wpłynęłaby na smak.
Makaroniki smakowo udały się wspaniale, choć trochę było z nimi roboty,
ale wizualnie to nie to, o co mi chodziło. Następnym razem chyba jednak
zdecyduję się na kupne. Znalazłam takie, niby naturalne:
http://www.foodcolours.pl/oferta_dla_domu/naturlane
Może ktoś z grupy miał z nimi do czynienia?
Ewa
|