Data: 2015-10-27 07:52:24
Temat: Re: Barwniki spożywcze
Od: bbjk <b...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 15-10-27 o 07:39, FEniks pisze:
>
> Hm, jeśli jeszcze słabiej barwi, to musi baaardzo słabo. Nie wiem, ile
> tej kurkumy musiałabym sypnąć, żeby uzyskać w miarę rozpoznawalny żółty
> kolor, w każdym razie na pewno przy okazji znacznie wpłynęłaby na smak.
> Makaroniki smakowo udały się wspaniale, choć trochę było z nimi roboty,
> ale wizualnie to nie to, o co mi chodziło. Następnym razem chyba jednak
> zdecyduję się na kupne. Znalazłam takie, niby naturalne:
Często robię makaroniki, choć ich od jakiegoś czasu wcale nie koloruję.
Nie ma z nimi dużo roboty. Kurkumy używam głównie do ryżu, a że ryżu na
słodko nie jadam, to nie przeszkadza.
Jeśli zrobisz makaroniki naturalne, przełożysz różą, to też ładnie
wyglądają, a i takie suche są też dobre. Jeśli to nie sekret, dlaczego
zależy Ci, by były kolorowe?
--
B.
|