Data: 2001-05-26 14:07:18
Temat: Re: Beszamelowy sosik - pytanie...
Od: "Lisa" <s...@g...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Fast Walker" <t...@h...pl> wrote in message
news:9ema46$9lr$1@post.polcard.com.pl...
> Hi!
>
> Przepraszam najmocniej za (być może) powtórzone już tu pytanie:
>
> Jak sie robi dobry sos beszamelowy?
>
> Będę wdzięczny (a potem bardziej okrągły)...
>
> Pozdrawiam serdecznie
>
> TW/FW
>
>
ja zazwyczaj robie tak:
najpierw zasmazke na masle z maka nastepnie dodaje z 1,5 szklanki mleka,
potem mala lyzeczke musztardy i starty ser zolty (ja zawsze daje duzo:-)))
i przyprawiam rowniez strata galaka muszkatolowa. Zas kiedy juz polejesz
swoja potrawe tym pysznym sosikem to polecam jeszcze posypac gore startym
serem i wlozyc jeszcze do piekranika na pare minut.
smacznego!
|