Data: 2001-05-29 09:57:03
Temat: Re: Beszamelowy sosik - pytanie...
Od: fghfgh <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wladyslaw Los wrote:
>
> Ja sie znowu przyczepie, i przypomne, ze ten beszamel z zasmazki i mleka
> to nowomodna namiastka, przemianowany sos bialy, mieszczanin
> szlachcicem. Niegdy sauce bechamel robiony byl z bulionu i smietany,
> lub zasmazki rozprowadzonej bulionem i smietany, z dodatkiem jajek i
> masla.
>
> Wladyslaw
Panie Wladyslawie a jak z galka muszkatolowa, tak namietnie ostatnio
stosowana-wystepuje w starszych przepisach czy nie? jest niezbedna czy
nie? ja osobiscie nie lubie ale czy bez niej to nadal bedzie beszamel
czy juz co innego? Przepraszam za naiwne moze pytanie, ale w
koncu..czlowiek cale zycie uczy sie czegos
pzdr
agi
|