Data: 2002-10-08 12:29:00
Temat: Re: Bezowy torcik z gruszkami
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Krystyna Chiger" <k...@p...pl> napisała:
> > Hmm... juz widze, ze problemem moze byc likier gruszkowy lub orzechowy.
> > Ciekawe, czy jest taki w naszych sklepach?
>
> To akurat moge zrobic, ale ty robisz reszte tortu :-)
Fiu, fiu, fiu... ale Ty jestes sprytna :) Sama umiesz zrobic likier.
Skoro ta przeszkoda znika, to nastepna jest upieczenie krazkow
bezowych... Tak sie zastanawiam, czy one aby sie nie spala, jesli
beda siedzialy przez godz. w 180 C?
> I poprosze kawalek z kremem innym niz czekoladowy.
Krem mozemy zastapic :) Mysle, ze bedzie tu rowniez pasowal
krem budyniowy.
Mam wlasnie na oku taki inny tort z bezami, ciastem miodowym
i kremem budyniowym, a nazywa sie on "Pani Walewska", nie wiem
czemu akurat tak, ale znalazlam go na jednej ze stron rosyjskojezycznych
i wydaje mi sie, ze powinien byc calkiem apetyczny.
Pozdrawiam
Lilla
|