Data: 2007-05-21 21:25:30
Temat: Re: Biała zupa pomidorowa
Od: "Romer" <f...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
hey,
podobny efekt uzyskasz gotując bardzo powoli bulion z całymi, obranymi pomidorami, a
następnie je wyciągniesz
a zupę przecedzisz
--
pozdrawiam,
Romer
http://food.technology.w.interia.pl
Szukam dość oryginalnego przepisu, próbowałem różnych haseł, ale
google wypluwa same śmieci. Otóż chodzi mi o zupę pomidorową robioną z
samego wyciskanego soku z pomidorów. Sok ten wbrew powszechnej opinii
wcale nie jest czerwony. Wiem, że te pomidory wkłada się do worka i
pod ciężarem wycieka z nich ileś tam soku, zupa zrobiona w ten sposób
ma biały kolor. Zdaje się, że ma ona rodowód hiszpański, ale za to
głowy nie dam.
|