Data: 2016-09-28 14:02:49
Temat: Re: Białka
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .09.2016 o 10:31 bbjk <b...@p...pl> pisze:
> W dniu 16-09-28 o 10:25, FEniks pisze:
>
>> Na tyle białek na raz to trudno wymyślić coś lepszego, niż sama
>> wymyśliłaś. Z jedno, dwa białka możesz użyć do jakiejś mięsnej galantyny
>> albo budyniu. Możesz też zrobić coś w rodzaju tempury do warzyw i smażyć
>> na głębokim oleju, np. w fondue.
>
> Dzięki, białek jest sporo, duży słoik, więc chyba wypróbuję propozycję
> Trefnisia z części, a z reszty zrobię megajajo Jarka. Tylko jak nadać mu
> kształt?
Jakie znaczenie ma kształt?
Przecież chodzi o kpinę z coraz powszechniejszej niechęci do żywności GMO,
więc równie dobrze możesz upichcić jajko w kształcie prostopadłościanu,
będzie nawet bardziej "śmieszne"?
--
Trefniś
|