Data: 2015-02-02 19:39:28
Temat: Re: Białko z jajka
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .02.2015 o 19:08 XL <i...@g...pl> pisze:
> Dnia Mon, 02 Feb 2015 18:29:30 +0100, Trefniś napisał(a):
>
>> W dniu .02.2015 o 18:25 Stokrotka <o...@g...pl> pisze:
>>
>>>
>>>
>>>>> ... jedzmy białka jaj, porzućmy aktywność fizyczną!
>>>>> Będziemy piękni i szczupli :)
>>>
>>> Białka jaj na serio zbijają holesterol.
>>> Dlatego nie należy białka wywalać jak robi się kruhe ciasto , albo inne
>>> z żułtek,
>>> tylko te białka jakoś pszerobić i zjeść.
>>> Np na bezy (tylko jak ktoś ma piekanik elektryczny),
>>> albo na bitą pianę z cukrem i jakimiś dodatkami itp.
>>
>> Nugaty - pycha!
>
> Tylko że to sam cukier :-)
Niee...
Cukier i białka jajek to tylko podstawa. Cała reszta buduje całość.
Szczególnie polecam torrone - tym się zajadają podczas karnawału w Wenecji.
Domowy jeszcze pyszniejszy!
--
Trefniś
|