Data: 2000-12-07 08:20:56
Temat: Re: Bigos
Od: "Jader" <j...@p...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "ostry" <o...@e...com.pl> napisał w wiadomości
news:90nb4l$j1l$1@flis.man.torun.pl...
> Natomiast znowu mnie zastanawia mania dodawania wina jak leci ( jakiś czas
> temu też w przepisie ktoś dodawał wino ) - taka dziwna moda ???
Bigosowi akurat nadaje fajnego kolorku. Wolę tak, niz z przecierem
pomidorowym, bo wtedy jest zbyt... pomidorowy.
> Bo trochę
> tego nie rozumiem - ponadto jeśli mamy dodać do potrawy wino np. czerwone
to
> wątpię aby chodziło o sikacze Cambras czy Sofia. A w takiej sytuacji sam
> zakup wina może kosztować tyle co wszystkie pozostałe składniki.
Eee... bez przesady, dlaczego akurat w bigosie marka wina mialaby taka role
odgrywac. Mysle, ze np. Egri Bikaver byloby wystarczajace.
Jader
|