Data: 2000-12-07 07:38:01
Temat: Re: Bigos
Od: "ostry" <o...@e...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> 1 dzien: kapusta kiszona, kwasne jablka w plastry (antonowki), twarde
> gruszki zimowe (bez skorki), sliwki suszone
> 2 dzien: wedzone: kielbasa, szynka, boczek
> 3 dzien: pieczone miesa, np: dziczyzna
> 4 dzien: grzyby + mieso: wolowina, cielecina, wieprzowina, ptactwo
> dzikie
> 5 dzien: smazymy i studzimy
> 6 dzien: wino
> 7 dzien: powidla sliwkowe
>
> Mam pytanie: czy osmego dnia ten bigos sam nie wyjdzie z lodowki?:))
Wyjść zapewne nie wyjdzie, sądząc z przepisu jest to bigos baaaaaaaaardzo
ekskluzywny
Natomiast znowu mnie zastanawia mania dodawania wina jak leci ( jakiś czas
temu też w przepisie ktoś dodawał wino ) - taka dziwna moda ??? Bo trochę
tego nie rozumiem - ponadto jeśli mamy dodać do potrawy wino np. czerwone to
wątpię aby chodziło o sikacze Cambras czy Sofia. A w takiej sytuacji sam
zakup wina może kosztować tyle co wszystkie pozostałe składniki.
ostry
|