Data: 2000-12-05 16:09:44
Temat: Re: Bigos
Od: "Jola L-L" <j...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Przemo P" <p...@w...pl> wrote in message
news:90h103$p2p$1@news.tpi.pl...
> Witam serdecznie wszystkich uzytkownikow. Pisze po raz pierwszy na grupe i
> mam pytanko:
> Co sprawia, ze Wasz bigos jest najlepszy na swiecie?
> Pzdr
> Przemo
Jakos tak rok temu w tv podawano przepis na bigos robiony przez 7
dni:
1 dzien: kapusta kiszona, kwasne jablka w plastry (antonowki), twarde
gruszki zimowe (bez skorki), sliwki suszone
2 dzien: wedzone: kielbasa, szynka, boczek
3 dzien: pieczone miesa, np: dziczyzna
4 dzien: grzyby + mieso: wolowina, cielecina, wieprzowina, ptactwo
dzikie
5 dzien: smazymy i studzimy
6 dzien: wino
7 dzien: powidla sliwkowe
Mam pytanie: czy osmego dnia ten bigos sam nie wyjdzie z lodowki?:))
dociekliwa Jola
|