Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Bigos Re: Bigos

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Bigos

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!newsga
te.pl
From: s...@o...pl (Joanna)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Bigos
Date: 25 Jan 2005 16:32:53 +0100
Organization: email<>news gateway
Lines: 23
Message-ID: <004601c502f3$a328dd80$c7e81c53@k5h4a5>
References: <ct3pet$1ve$1@atlantis.news.tpi.pl> <ct578a$263$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="ISO-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.test.onet.pl 1106667173 1133 213.180.130.18 (25 Jan 2005 15:32:53
GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 25 Jan 2005 15:32:53 GMT
X-Mailer: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-Received: from k5h4a5 (bmm199.neoplus.adsl.tpnet.pl [83.28.232.199]) by
poczta.o2.pl (Postfix) with ESMTP id 18E8B60504 for
<p...@n...pl>; Tue, 25 Jan 2005 16:32:31 +0100 (CET)
X-Received: from k5h4a5 (bmm199.neoplus.adsl.tpnet.pl [83.28.232.199]) by
poczta.o2.pl (Postfix) with ESMTP id 18E8B60504 for
<p...@n...pl>; Tue, 25 Jan 2005 16:32:31 +0100 (CET)
X-Received: from k5h4a5 (bmm199.neoplus.adsl.tpnet.pl [83.28.232.199]) by
poczta.o2.pl (Postfix) with ESMTP id 18E8B60504 for
<p...@n...pl>; Tue, 25 Jan 2005 16:32:31 +0100 (CET)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:229109
Ukryj nagłówki

> Ja natomiast bigos robie w ten sposób.
> 1,5 kg kiszonej kapusty
> 1kg-1,5 kg miesa róznego( moze byc karczek, kawalek wolowinki, kawalek
> pregi, brzuszek co tam masz pod reka)
>
> Kapuste lekko kroje, zeby bylo latwiej jesc ( nie lubie takich dlugich
> wlosów kapuscianych) , zalewam woda ( nie zaduzo) i gotuje z dodatkiem
> pieprzu w ziarenkach, ziela ang, listka laurowego i 2-3 grzybów suszonych.
W
> miedzyczasie kroje miesa w kostke i po kolei , kazde osobno obsmazam na
> oleju oprócz wolowiny . Wolowine gotuje w oddzielnym garnku do miekkosci (
> dlatego ze wymaga dluzszego gotowania niz inne miesa). Podsmazone mieso
> wrzucam do kapusty i dalej gotuje do miekkosci. Jak wolowina miekka ,
Kasiu, a nie odciskasz kapusty przynajmniej czesciowo z kwasu przed
polaczeniem jej z miesem?
> dorzucam do bigosu razem z woda z gotowania. Doprawiam na koniec vegeta,
> sola , pieprzem do smaku.
Pozdrawiam
Aska

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
25.01 Przyklejka>
26.01 maciek
26.01 achimek
26.01 @nn
26.01 Ewa (siostra Ani) N.
27.01 JerzyN
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6