Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!niusy.on
et.pl
From: <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Bigos-profanacja
Date: 26 Feb 2002 19:10:03 +0100
Organization: Onet.pl SA
Lines: 29
Message-ID: <7...@n...onet.pl>
References: <a5gifl$4ao$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1014747003 18208 192.168.240.245 (26 Feb 2002 18:10:03 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 26 Feb 2002 18:10:03 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 213.76.63.191, 213.180.130.21
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:97662
Ukryj nagłówki
>
> Użytkownik <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:73cd.00000b49.3c7b768c@newsgate.onet.pl...
> > Dostalam ogromne ksiazczydlo pt "CULINARIA", rzec o kuchniach Europy,
> wydana
> > przepieknie. Jest i o kuchni polskiej, a tam, a jakze, przepis na bigos.
> > Przepis jak przepis, kazda gospodyni ma inny, ale tam jak wół stoi:
> gotować 30
> > minut !!!!!!!
> >
>
> No nie źle, to ja marnuję zatem energię i czas, bo gotuję bigos 3 dni:-)))
> Pozdrowienia Dorunia
>
> Nie marnujesz, nie marnujesz, żaden szanujący się kucharz nie poda bigosu "z
dzisiaj", " z wczoraj" podaje się z pewnym ryzykiem, ta książka to jakaś lipa.
Na kuchni polskiej się znamy, ale skąd wiedzieć, czy w przypadku innych,
nieznanych nam tradycji kulinarnych, nie ma podobnych kwiatków, ja bym jej nie
ufała.
Pozdrowienia
Agnieszka z Łodzi (ostatni bigos gotowałam właśnie trzy dni i później jeszcze
mroziłam - z uwagi głównie na ilość, ale też na wartości smakowe - polecam
tu "Kuchnię ziemiańską" J.J. Nieżychowskiego, który z pewności na bigosie sie
zna.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|