Data: 2001-05-28 17:15:35
Temat: Re: Biszkopt...
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
GosiaH wrote:
> A sposób wykonania różni się wyłącznie tym, że tortownicy nigdy nie
> smaruję (niczym, ma być w ogóle sucha). Po upieczeniu ciasta dla
> ostudzenia odwracam tortownicę "do góry nogami" ;-) opierając brzegi
> na kubeczkach. Wtedy po prostu ciasto nie opada (aha, nie ma też,
> wbrew pozorom, problemu z odklejeniem ciasta od formy).
Tak wlasnie robi sie biszkopt-ciasto o nazwie Angel Food (czyli jedzenie
dla aniolow), ktore robi sie z samych bialek (plus oczywiscie cukier i
maka :)). Sa specjalne formy, ktore maja nozki przyczepione do brzegu
formy, wiec jak odwrocisz, to wlasnie na tych nozkach stoi i stygnie
odwrocone, rozciagajac sie jeszcze bardziej i tworzac bardzo puszysty
biszkopt.
Magdalena Bassett
|