Data: 2001-05-27 20:42:15
Temat: Re: Biszkopt...
Od: "GosiaH" <g...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Magdalena Bassett napisał(a)
|Biszkopt, ktory zawsze wychodzi, jesli nic nie zmieni w sposobie
|przyrzadzenia:
|5 bialek
|5 zoltek
|2/3 szklanki cukru (165 gr)
|1 i 1/4 szklanki maki (200gr)
Składniki odmierzam w takich proporcjach: ile jajek tyle łyżek mąki i
cukru.
A sposób wykonania różni się wyłącznie tym, że tortownicy nigdy nie
smaruję (niczym, ma być w ogóle sucha). Po upieczeniu ciasta dla
ostudzenia odwracam tortownicę "do góry nogami" ;-) opierając brzegi
na kubeczkach. Wtedy po prostu ciasto nie opada (aha, nie ma też,
wbrew pozorom, problemu z odklejeniem ciasta od formy).
--
Pozdrawiam
GosiaH
|