Data: 2006-05-25 18:04:51
Temat: Re: Blachy do pieczenia z piekarnika
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Panslavista" <p...@w...pl> wrote in message
news:e54r9r$7k9$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> "corona" <n...@g...pl> wrote in message
> news:e54qpd$p95$1@inews.gazeta.pl...
>> Mam klopot, bo nie moge sie doszorowac tychze, probuje specjalna pianka i
>> szorstka gabka, ale to na niewiele pomaga, druciaka nie chcem uzywac bo
>> ponoc zniszczy powierzchnie. Ratunku, co robic ??
>
> Kupic rękawiczki odporne na zasady i pojemnik ze sodą kaustyczną
> (niedrogi) łużke sody na litr wody i namoczyć tym roztworem blachy - zejdą
> nagary i zjełczałe tłuszcze. Później wymyć płynem do naczyń i wypłukać,
> gdy czarne - posmarować olejem zjadliwym...
Przepraszam powinno być "łyżkę". Zamiast sody można użyć "Oven Cleaner" -
żel firmy Amway, lub dowolny inny płyn do czyszczenia rusztów i grilli...
http://www.amway.pl/
http://www.robin.com.pl/sklep/plyn-do-czyszczenia
http://www.jees.pl/index.php?str_id=6&grupa=3
|