Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.rmf.pl!agh.edu.
pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: zbmb <z...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.dom
Subject: Re: Blat kuchenny
Date: Wed, 26 Jun 2002 12:25:13 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 38
Sender: z...@p...onet.pl@116-moc-8.acn.waw.pl
Message-ID: <3...@p...onet.pl>
References: <afbm9r$5fg$1@news.tpi.pl> <3...@p...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 116-moc-8.acn.waw.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1025087069 25482 212.76.59.116 (26 Jun 2002 10:24:29 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 26 Jun 2002 10:24:29 GMT
X-Mailer: Mozilla 4.7 [pl] (Win98; I)
X-Accept-Language: en,pdf
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:10788
Ukryj nagłówki
> blat z drewna naturalnego (masywu) ma wiele wad i niewiele zalet
zalety:
przyjemny wyglad i zapach po zamontowaniu (tylko nowy)
wady:
ahigieniczny
trudny w utrzymaniu (estetyka)
wymagajacy co jakis czas impregnacji
pofalowany (pracujacy materiał)
wrazliwy na plamy i przebarwienia
wrazliwy na wysokie temp
wrazliwy na porysowanie
wcale nie tani
firmy sprzedajace kuchnie sprzedaja szereg nieprawdziwych lub mylnych informacji
o produktach
ktorymi handluja z powodu:
braku gruntownej wiedzy z dziedziny scisle stolarskiej i projektowej
oraz
braku personelu o profesjonalnych kwalifikacjach architektonicznych lub
plastycznych (pomijam kursy i przyuczenia)
braku personelu o profesjonalnych kwalifikacjach stolarskich (to sa ludzie
przyuczeni do montowania kuchni)
pozdr
maciej
> mam blat z zaokrągloną krawędzią laminatu (nie wiem czy to softforming
> czy co innego) i już mi się nie podoba. do nowej kuchni biorę blat z
> drewna bukowego bo nam się podoba. jeśli chodzi o trwałość, to babka
> miała-bo już nie żyje- stół z jakiegoś drewna-chyba dębu- i było na nim
> krajane wszystko, miał piękne, niezapomniane rys, których na pewno nie
> uzyskam na jakims laminacie ;) a tak poważniej to gość od kuchni
> powiedział że taki blat jest praktycznie na wieki. ale cóż kwestia gustu.
|