Data: 2002-06-26 09:06:28
Temat: Re: Blat kuchenny
Od: Grzegorz <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Marcin napisał:
> Które z laminowanych blatów kuchennych sprawują się najlepiej po pewnym
> czasie użytkowania (kilka lat): blaty typu softforming (z zaokrągloną
> krawędzią laminatu) czy blaty wykończone taśmą PCV (również pod nazwą ABS).
> Chodzi głównie o wytrzymałość krawędzi blatów na uszkodzenia. Proszę o
> opinię uzytkowników. A może lepszym rozwiązaniem jest zastosowanie blatu z
> litego drewna? Pomijam blaty z marmuru (podatność na zaplamienia) i corianu
> (cena).
>
mam blat z zaokrągloną krawędzią laminatu (nie wiem czy to softforming
czy co innego) i już mi się nie podoba. do nowej kuchni biorę blat z
drewna bukowego bo nam się podoba. jeśli chodzi o trwałość, to babka
miała-bo już nie żyje- stół z jakiegoś drewna-chyba dębu- i było na nim
krajane wszystko, miał piękne, niezapomniane rys, których na pewno nie
uzyskam na jakims laminacie ;) a tak poważniej to gość od kuchni
powiedział że taki blat jest praktycznie na wieki. ale cóż kwestia gustu.
--
pozdrawiam
Grzegorz
|