Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: Grzegorz <s...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.dom
Subject: Re: Blat kuchenny
Date: Wed, 26 Jun 2002 11:06:28 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 21
Message-ID: <3...@p...onet.pl>
References: <afbm9r$5fg$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pb97.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.tpi.pl 1025082423 18929 213.76.81.97 (26 Jun 2002 09:07:03 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 26 Jun 2002 09:07:03 +0000 (UTC)
X-Accept-Language: pl, en-us, en
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; WinNT4.0; pl-PL; rv:1.0rc1) Gecko/20020417
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:10785
Ukryj nagłówki
Użytkownik Marcin napisał:
> Które z laminowanych blatów kuchennych sprawują się najlepiej po pewnym
> czasie użytkowania (kilka lat): blaty typu softforming (z zaokrągloną
> krawędzią laminatu) czy blaty wykończone taśmą PCV (również pod nazwą ABS).
> Chodzi głównie o wytrzymałość krawędzi blatów na uszkodzenia. Proszę o
> opinię uzytkowników. A może lepszym rozwiązaniem jest zastosowanie blatu z
> litego drewna? Pomijam blaty z marmuru (podatność na zaplamienia) i corianu
> (cena).
>
mam blat z zaokrągloną krawędzią laminatu (nie wiem czy to softforming
czy co innego) i już mi się nie podoba. do nowej kuchni biorę blat z
drewna bukowego bo nam się podoba. jeśli chodzi o trwałość, to babka
miała-bo już nie żyje- stół z jakiegoś drewna-chyba dębu- i było na nim
krajane wszystko, miał piękne, niezapomniane rys, których na pewno nie
uzyskam na jakims laminacie ;) a tak poważniej to gość od kuchni
powiedział że taki blat jest praktycznie na wieki. ale cóż kwestia gustu.
--
pozdrawiam
Grzegorz
|