Data: 2002-06-26 10:25:13
Temat: Re: Blat kuchenny
Od: zbmb <z...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> blat z drewna naturalnego (masywu) ma wiele wad i niewiele zalet
zalety:
przyjemny wyglad i zapach po zamontowaniu (tylko nowy)
wady:
ahigieniczny
trudny w utrzymaniu (estetyka)
wymagajacy co jakis czas impregnacji
pofalowany (pracujacy materiał)
wrazliwy na plamy i przebarwienia
wrazliwy na wysokie temp
wrazliwy na porysowanie
wcale nie tani
firmy sprzedajace kuchnie sprzedaja szereg nieprawdziwych lub mylnych informacji
o produktach
ktorymi handluja z powodu:
braku gruntownej wiedzy z dziedziny scisle stolarskiej i projektowej
oraz
braku personelu o profesjonalnych kwalifikacjach architektonicznych lub
plastycznych (pomijam kursy i przyuczenia)
braku personelu o profesjonalnych kwalifikacjach stolarskich (to sa ludzie
przyuczeni do montowania kuchni)
pozdr
maciej
> mam blat z zaokrągloną krawędzią laminatu (nie wiem czy to softforming
> czy co innego) i już mi się nie podoba. do nowej kuchni biorę blat z
> drewna bukowego bo nam się podoba. jeśli chodzi o trwałość, to babka
> miała-bo już nie żyje- stół z jakiegoś drewna-chyba dębu- i było na nim
> krajane wszystko, miał piękne, niezapomniane rys, których na pewno nie
> uzyskam na jakims laminacie ;) a tak poważniej to gość od kuchni
> powiedział że taki blat jest praktycznie na wieki. ale cóż kwestia gustu.
|