Data: 2015-02-11 19:53:32
Temat: Re: Błędy przy pieczeniu chleba pszennego
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pszemol wrote:
Ty to masz profesjonalne podejscie do wypieków...
Ja to prosta kobieta jestem - zaraz wyciągam zakwas z lodówki, podzielę
podkarmię, zostawię na noc. Rano wyrobię ciasto, zostawię na jakiś czas,
krótko zagniotę po raz drugi, wciepnę do blaszek, wrzucę do piekarnika pod
mokrą ścierę i poczekam, aż wyrośnie ( trochę pewnie popedzę gorąca wode
wstawiona na dno piekarnika). Jak dojdzie do bgrzegów blaszek, wyciagnę,
odpalę piekarnik i poczekam, az sie woda w nim zagotuje, potem jeszcze 1,5h
i chlebek do studzenia.
--
Pozdrawiam
J.
www.kontestacja.com
|