Data: 2016-08-15 13:46:08
Temat: Re: Bób prażony
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 14 Aug 2016 22:17:57 +0200, Dariusz K. Ładziak napisał(a):
> Ikselka pisze:
>> Dnia Sat, 23 Jul 2016 21:31:35 +0200, Qrczak napisał(a):
>>
>>> Takie dobre, że aż szkoda, że sezon się kończy.
>>
>> Istnieją zamrażarki.
>>
> Mrożony to nie to. Bób, żeby nabrał smaku, musi być gotowany aż wyraźnie
> ściemnieje. Mrożenie niestety niszczy ściany komórek i bób w trakcie
> gotowania zbyt szybko mięknie
Istnieje blanszowanie. Ja robię to w parowarze - strączkowe (bób młody,
fasolka szparagowa) 5 minut.
|