Data: 2006-09-05 10:40:18
Temat: Re: Brokuly pod beszamelem
Od: "Grzesiacz" <g...@c...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Bartek" <b...@p...wywal.to.fm> napisał w wiadomości
news:ededbg$68f$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam,
>
> chcialbym prosic o porade dotyczaca przygotowywania brokulow pod
> beszamelem.
> Sek w tym, ze jakiego bym nie probowal przepisu, to dnie naczyna w
> ktorym zapiekam (zaroodpornego) robi sie dosc pokazna warstewka wody
> (wyciekajacej z brokulow), ktora powoduje ze z brokulow robi sie po
> prostu ciapa.
Nagrzej piekarnik do 220 C i zapiekaj 10 minut. Nie przykrywaj naczynia w
piekarniku. To co piszesz kojarzy mi sie, ze zbyt dlugim "gotowaniem" i nie
odcedzeniem brokulow.
pzdr
Grzesiacz
|