Data: 2006-09-03 11:30:50
Temat: Re: Brokuly pod beszamelem
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le dimanche 3 septembre 2006 ŕ 13:12:48, dans <ededbg$68f$1@nemesis.news.tpi.pl> vous
écriviez :
> Z drugiej strony, brokuly pod beszamelem podawane w restaracjach nie sa
> takie wodniste - wiec co ja robie zle? :)
> Moza za dlugo zapiekam? Moze nie powinno sie ich obgotowywac przed
> zapiekaniem?
Dokladnie tak. Brokuly nalezy zblanszowac (w wypadku brokulow :
wrzucic do wrzatku i wyjac kiedy woda na nowo zacznie wrzec).
> A moze kto ma jakis sprawdzony przepis?
Zblanszowane rozyczki brokulow zalac beszamelem wymieszanym z drobno
pokrojona gotowana szynka, czasami zamiast posypac serem dodaje ser
bezposrednio do beszamelu. Aha, jeszcze lepiej wychodzi z romanesco
(krzyzowka miedzy brokulem i kalafiorem).
Ewcia
--
Niesz
|