Data: 2006-09-03 11:12:48
Temat: Brokuly pod beszamelem
Od: Bartek <b...@p...wywal.to.fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam,
chcialbym prosic o porade dotyczaca przygotowywania brokulow pod
beszamelem.
W sieci jest mnostwo przepisow, ktore jednakze sa do siebie dosc
podobne (obgotowac lekko brokuly, polac beszamelem, posypac serem i
zapiekac w piekarniku).
Sek w tym, ze jakiego bym nie probowal przepisu, to dnie naczyna w
ktorym zapiekam (zaroodpornego) robi sie dosc pokazna warstewka wody
(wyciekajacej z brokulow), ktora powoduje ze z brokulow robi sie po
prostu ciapa.
Z drugiej strony, brokuly pod beszamelem podawane w restaracjach nie sa
takie wodniste - wiec co ja robie zle? :)
Moza za dlugo zapiekam? Moze nie powinno sie ich obgotowywac przed
zapiekaniem?
A moze kto ma jakis sprawdzony przepis?
pozdrawiam i z gory dziekuje za wskazowki
Bartek
|