Data: 2004-02-03 17:18:05
Temat: Re: Bryndza do ziemniaków?
Od: "Nell" <n...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "kalinika" <k...@g...pl> napisał w wiadomości
news:bvoea9$6s7$1@inews.gazeta.pl...
> Dostałam dziś kostkę bryndzy.Jest to produkt całkowicie mi obcy.Jak ją
> wykorzystać?Na obiad robię zapiekankę ziemniaczaną,czy można jakos to
> połączyć?Dziękuję za sugestie.
>
Jak bryndza i ziemniaki to mi od razu przychodzą na myśl zakopiańskie
moskole z bryndzą, czyli coś jak placki ziemniaczane tylko pieczone zamiast
smażone i do tego właśnie owa bryndza. Doskonałe z wszelkimi surówkami.
Mniam :P
Pozdr
Nell
ps. Dla mnie bryndza to towar na tyle wyjątkowy, (a taka prawdziwa, świeża,
górska, pachnąca ehh :) ), że jej wszelkie przetwarzanie, zużywanie jako
jednego z wielu składników danej potrawy wydaje mi się marnotrastwem. Można
by nią myślę nadziać np pierś kurczaka i wyszło by smacznie i delikatnie,
ale czy warto? Zależy jakiej wielkości tą kostkę masz :P
N.
|