Data: 2004-02-03 19:34:39
Temat: Re: Bryndza do ziemniaków?
Od: "kalinika" <k...@g...SKASUJ-TO.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Anka Łazowska <a...@p...onet.pl> napisał(a):
>
>
> >
> > ps. Dla mnie bryndza to towar na tyle wyjątkowy, (a taka prawdziwa,
> świeża,
> > górska, pachnąca ehh :) ), że jej wszelkie przetwarzanie, zużywanie jako
> > jednego z wielu składników danej potrawy wydaje mi się marnotrastwem.
> Można
> > by nią myślę nadziać np pierś kurczaka i wyszło by smacznie i
delikatnie,
> > ale czy warto? Zależy jakiej wielkości tą kostkę masz :P
> >
> > N.
>
> Moskole to przede wszystkim placki z gotowanych ziemniakow, do ciasta nie
> dodajesz cebuli. Pieczesz na suchej patelni albo blasze jak masz placki
> grubosci ok 1/2cm...
>
> Anka
>
Dziękuję,to jest myśl,moskole!Nigdy ich nie jadłam,ale miałam w planie
robić.Widziałam je kiedyś u Makłowicza,wyglądały obiecująco.Tak zrobię!
A bryndzę na wierzch to jak,w plasterkach?Przed czy po upieczeniu?
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|