Data: 2000-12-12 14:44:20
Temat: Re: Byl barszczyk, a uszka :-) ?
Od: Krysia Thompson <k...@f...unn.ac.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Tue, 12 Dec 2000 15:31:08 +0100, "Agnieszka" <a...@m...pl>
wrote:
>
>Użytkownik "Joanna Duszczyńska" napisał
>
>> Czy jest Twoim zdaniem jakaś różnica między uszkami i pierogami inna niż
>> kształt i wielkość? Moim zdaniem ciasto i farsz jest ten sam, a jak się
>lepi
>> ręcznie pierogi, a nie w wynalazkach, to ten kontakt z "ciepłem dłoni"
>> jest...
>
>Hej
>
>Jest różnica inna niż kształt i wielkość.
>Przynajmniej w moich uszkach i pierogach.
>Farsz do uszek jest pikantniejszy - więcej pieprzu i soli !
>Ha, no i mocniej posiekany !
>
>Gaga
>
Ja jeszcze bylam uczona, ze uszka to bardziej farsz niz ciasto -
pierogi sa do najedzenia, wiec i ciasto moze byc nieco grubsze,
natomiast uszka to rzecz zupelnie wyjatkowa, maja byc filigranowe
i po ugotowaniu przejrzyste, tzn zeby bylo widac, co jest w
srodku. Sztuka jest w tym, zeby sie z tej delikatnosci w
gotowaniu nie rozlecialy!
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----
|