Data: 2000-12-14 21:26:23
Temat: Re: Byl barszczyk, a uszka :-) ?
Od: Krysia Thompson <k...@f...unn.ac.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thu, 14 Dec 2000 10:29:01 +0100, "Idol" <n...@w...com.pl>
wrote:
>Farsz oczywiście siekany.
>U mnie w dom dodatkowa różnica pomiędzy uszkami a pierogami polega na tym,
>że farsz do pierogów robi się z suszonych grzybów i kapusty kiszonej, a
>farsz do uszek robi się z suszonych grzybów i grzybów suszonych ;-)
>
>
nigdy nie jadlam uszek z kapusta kiszona we wnetrzu... zawsze
byly to grzybki, ugotowane, posiekane, osobno zeszklona cebula,
drobno posiekana, do tego wwalic troche masla i bulki tartej,
wymieszac, odsmazyc delikatnie, dodac grzybki, jeszce podgrzac,
dobrze posolic i jeszcze lepiej popieprzyc.
Czy popelniam herezje?
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----
|