Data: 2004-02-27 00:29:24
Temat: Re: Bzdura w sumie - filet z piersi kurczaka
Od: "Przemo [Prez]" <p...@W...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Hanna Burdon wrote:
>>> ...w głębokim tłuszczu. Panierka- jajko, mąka, bułka.
>>
>> No tak, Makłowicz ze mnie żaden. W głębokim. Zapamiętam. Dzięki.
>
> A że w gorącym zapamiętałeś? :-)
> No i ta panierka w takiej kolejności: mąka, jajo, bułka. Pamiętaj! :-)
Sugerujesz, że wrzucałem ochłap do zimnego oleju i stąd brał
się nie do końca pożądany efekt końcowy? :) Nie, po prostu
nigdy jakoś szczególnie nie zwracałem uwagi na ilość tłuszczu
na patelni - chlapnąłem trochę, rozgrzał się, to wrzucałem
mięcho. Od teraz będę mądrzejszy (i nie, nie znaczy to
smażenia kotletów we frytkownicy)!
Z drugiej strony, zastanawiam się, czy gazownia nie podsyła
mi jakiegoś lipnego gazu, bo głupie jajka wrzucone do wrzącej
wody trzeba gotować ponad 6 minut, żeby wyszły idealnie na
miękko (ścięte białko, płynne żółtko). Chyba muszę się przejść
do Gudzowatego i nakłaść mu po pysku. Niech się nie wygłupia
i daje porządny gaz.
--
Pozdrawiam,
Przemo [Prez] :: Xbox Live! GamerTag: Prezzz
"If people from Poland are called Poles,
shouldn't people from Holland be called Holes?"
|