Data: 2003-08-29 09:53:05
Temat: Re: CHINSZCZYZNA zza słupa
Od: "Kyllyan" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
>
>
Copyright :-))
Paczkę mrożonych jarzyn ( mieszanki, najlepiej takie z kalafiorem )
wrzucić na patelnie z olejem i dusić na małym ogniu z przyprawami -
koniecznie między innymi: fix do potraw chińskich i sos sojowy -
powinny być "al dente". W międzyczasie pierś z kurczaka lub inne mięso
pokroić w paski nie grubsze niż 0,5 cm, wrzucić na rozgrzany tłuszcz,
smażyć na ostrym ogniu tylko by zmieniły kolor (około 3 min ), dodać
do jarzyn. 2-3 łyżeczki mąki ziemniaczanej, rozprowadzić w 3/4
szklanki wody, wlać do jarzyn, podgrzewać aż zgęstnieje, podawać z
ryżem na klejąco.
--
--
pozdrawiam :-))
Sławomir J. Marusiński
Gdańsk; GG 5420750
www.marusinski.prv.pl/
|