Data: 2004-02-07 11:21:09
Temat: Re: CIASTO NA PIEROGI
Od: "Gusiek" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "tocho" <t...@p...fm> napisał w wiadomości
news:c02gfo$f7p$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Jak zrobic dobre ciasto na pierogi i z czym mozna jej jesc? Pomozcie bo
> bardzo lubie ta potrawe i chcialabym sie w koncu nauczyc ja gotowac :)
IMO najlepsze, najdelikatniejsze ciasto, to po prostu mąka zalewana
wrzątkiem (oczywiscie troszkę soli, ale można posolić wodę do gotowania) w
proporcjach "ile zabierze".
Można nadziać kapustą z grzybami, mięsem, zrobić ruskie (ziemniaki z serem i
cebulką)... co kto lubi, mogą być też z owocami. Ale na pierwszy raz nie
polecam, bo się mogą rozklejać. Do tego śmietana do polania dla słodkich a
cebulka lub skwareczki do niesłdkich...
Pozdrawiam, Agata
|