Data: 2006-09-12 09:57:29
Temat: Re: CIASTO NA PIZZE...
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"tp" <z...@p...onet.pl> wrote in message
news:ee5vk9$15uf$1@news.mm.pl...
>> Nie można mrozić drożdżowego, gdyż opadnie i będzie twardy suchy zakalec.
>> Nie ma potrzeby formować po rośnięciu. Wystarczy, że na blasze wyrośnie.
>> Wyrośnięte i nie opadnięte będzie pulchne...
>
>
> Ciasto na pizze jak najbardziej mozna mrozic lecz najpierw nalezy je
> podpiec (upiec lekko zrumienione)
> ja tak robie zawsze i jest super
> pozdrawiam
W jakim celu? Pizza była daniem obiadowym robionym ad hoc, za to jej
wypełnienie to było tzw. "na winie", lub inaczej - "przegląd tygodnia", bądź
"czym chata bogata".
|