Data: 2001-07-10 05:55:43
Temat: Re: CYKATA
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik {Wilma} <w...@o...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisała:
> Znalazlam dosc ciekawy przepis na tort czekoladowy, ale nie wiem
> co to jest cykata, a skladniki sa nastepujace:
> 15 dkg czekolady
> 25 dkg zmielonych migdalow
> 30 dkg cukru,
> 8 bialek,
> 10 dkg pokrojonej cykaty.
>
> Bialka ubic z cukrem na sztywna piane, wsypac migdaly, cykate,
> utarta czekolade i wymieszac. Piec w cieplym, nie goracym piekarniku.
> (podejrzewam, ze ok. 40 min). A moze Magdalena cos podpowie? ;o)
Moge to chyba zrobic wczesniej niz Magdalena :)
Cykata to inaczej kandyzowane skorki owocow cytrusowych, np.
pomaranczy.
Ten tort jest zupelnie bez maki... ?
Chyba bedzie bardzo slodki przy takich skladnikach.
Pozdrawiam
Lilla
|