Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!agh.edu.pl!fargo.cgs.poznan.pl!fargo
.cgs.pl!zuzanka
From: Malgorzata Krzyzaniak <z...@f...cgs.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Camembert i Brie...
Date: Wed, 22 Dec 1999 20:20:23 +0100
Organization: Poznanska Wampirza Alternatywa
Lines: 21
Message-ID: <P...@f...cgs.pl>
References: <8...@p...net> <3...@j...krakow.pl>
NNTP-Posting-Host: 212.126.5.98
Mime-Version: 1.0
Content-Type: TEXT/PLAIN; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8BIT
In-Reply-To: <3...@j...krakow.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:20631
Ukryj nagłówki
On Wed, 22 Dec 1999, Joanna Sereinig wrote:
> Zaproponowano mi kiedyś następujące udziwnienie dlła serka camembert -
> należy ułożyć go (w całości) w żaroodpornym naczynu, albo nawet na
> kawałku folii, posmarowanej masełkiem i przez chwilę zapiekać, żeby
> całkiem zmiękł. Następnie obłożyć świeżymi owocami (kawałki jabłka,
> gruszki, przepołowione i wypestkowane winogrona) i szamać na gorąco.
> Brzmi interesująco, ale ze strachu przed kaloriami jeszcze tego nie
> wypróbowałam.
W poznańskiej knajpce pt. "Sfinks" dają jako przekąskę Camemberta
zapiekanego w panierce. Podobno zacne.
Zuzanka
--
jgs A Małgorzata "Zuzanka" Krzyżaniak ..... z...@v...com.pl
__/_\__ http://muzeum.topnet.pl/ - Muzeum Rzeczy Nieistniejących
/\-'o'-/\
_||:<_>:||_ Każdy człowiek kogoś denerwuje.
|